2017. május 6.

Lauren Kate - Torment ( Fallen 2. )

Földi pokol.
A világ ilyen Luce számára barátja, Daniel, a bukott angyal nélkül.
Egy örökkévalóságig tart, hogy egymásra találjanak, ám amikor sikerülne nekik, a fiú bejelenti, most mennie kell. Csak annyi időre, míg kézre keríti a Kitaszítottakat... azokat a halhatatlanokat, akik Luce-t meg akarják ölni. Daniel Luce-t a kaliforniai sziklás tengerpart egyik iskolájában, a Shoreline-ban rejti el, ahová rendkívüli tehetségek csoportja jár: a Nefilim, bukott angyalok és emberek leszármazottai.

A Shoreline-ban Luce megtanulja, mik azok az árnyékok, és hogyan használhatja fel őket arra, hogy előző életeibe belepillantson. Mégis, minél többet tanul Luce, annál inkább gyanítja, hogy Daniel nem avatja be mindenbe. Rejteget valamit..., valami végzeteset.
Lehet, hogy a Daniel által elmesélt múlt voltaképpen nem igaz? Lehet, hogy Luce számára végül is mást szán a sors?
A lebilincselő FALLEN (Kitaszítva) sorozat második könyve..., melyben a szerelem mindent túlél.
***
Minél tovább olvasom a történetet, egyre jobban sikerült belemerülnöm a történetbe.
Luce átkerült a Shoreline-be, hogy minél több titkot megtudjon. 
Ezen felül fontos tényező lesz, hogy mennyire tud Danielben megbízni. Egyik pillanatban még szenvedélyesen ölelik egymást, másik pillatanban pedig apróságokon veszekednek. 
Miközben kevés idejük van bármi lényeges dologról is beszélni. 
Ketyeg az idő, kevés nap van a fegyverszünetben. Luce tudja, hogy mindenki őt akarja. De milyen célból? Mit tud új szobatársa? A kedvesség és a szeretet lehet ugyanolyan értékű? Választania kell a végzete és az új esély között?

Véletlenszerű számomra, hogy sikerül mindig a hangulatomhoz illő könyveket megtalálnom. A kötet elsődleges mondanivalója a bizalomról szól számomra. Luce el tudja-e hinni, amit Daniel mesélt neki, hogy ők elválaszthatatlanok?

Az éremnek két oldala van. Lehet-e a jó és a gonosz egy oldalon egy másik, közös ellenséggel szemben? Luce a "jó" oldalt választaná gondolkozás nélkül. Viszont az a jó, a világ számára is jó választás?


A sok felmerülő kérdésekre valószínűleg a következő kötetben kaphatunk válaszokat.

A sorozat többi részéről ezen linkek alatt olvashatsz:
lauren-kate-fallen-kitaszitva
lauren-kate-passion
lauren-kate-rapture